Awa Salu Kiteboarding Curacao | Kite Surfen

Awa Salu Kitesurfschool Curaçao ►

Awa Salu (Zout Water) Kitesurfschool ligt aan de prachtige St. Joris Baai op het eiland Curaçao. De oostelijke passaatwind in combinatie met het zonnige klimaat en helder ondiep water maken dit de ideale plek voor watersporten zoals Kitesurfen, Windsurfen, Stand Up Paddling (Suppen), Golfsurfen, Zeilen, Wakeboarden en Kajakken. Het is veruit de beste plek op het eiland om te leren Kitesurfen of uw Kitesurftechniek te verbeteren.

Kitesurflessen

Awa Salu Kitesurfing biedt u 5 verschillende kitesurflespakketten. Van een enkele kitesurfles van 2 uur, tot een 5 daagse kitesurfcursus.
De kitesurflessen worden gegeven op verschillende dagen aan de St. Joris Baai, dus is er genoeg tijd om uit te rusten en alle informatie rustig te laten bezinken. In 3 tot 5 kitelessen kunt u de kite zelfstandig en veilig besturen en de eerste meters op het board maken. Om een gedegen basis te leggen voor uw kitesurfavontuur adviseren wij u de 5-Daagse Cursus.

Voor Het Hele Gezin

Of u nu 80 of 8 jaar oud bent, u kan leren Kitesurfen!. We hanteren niet echt een minimum leeftijd (hou 8 jaar oud aan) maar de cursist moet tenminste 40 kg wegen. Wij bieden speciale "Kids Kitesurflessen"  aan met aangepast materiaal.

Online Boeken

Boek uw kitesurfles(sen) online om er zeker van te zijn dat er plek is. Laat ons weten wanneer u op het eiland bent en in welke kitesurfles of kitesurfcursus u geïnteresseerd bent. Wij nemen contact met u op over de exacte data en tijden. U boekt nu en betaalt pas wanneer de eerste kiteles gegeven wordt.

Materiaal

Wij bieden u het nieuwste kitesurfmateriaal voor uw kitesurflessen en u zult continu contact hebben met uw ervaren instructeur via onze BbTALKIN’ Radios. Alle materialen worden door ons verzorgd behalve zonnebrandmiddel, een zonnebril, een shirt tegen verbranden, iets te eten en drinken en natuurlijk zwemkleding.

Lees Meer / Reserveren ►

 

 

Sint Joris Baai

De absolute toplocatie voor kitesurfers op Curaçao is de Sint Joris Baai. De Sint Joris Baai is feitelijk een groot binnenmeer dat via een kanaal in verbinding staat met de Caribische Zee. De Sint Joris Baai is erg populair bij de Curaçaoënaars zelf, maar trekt daarnaast ook veel toeristen waaronder watersporters. Het is een gemakkelijk bereikbare locatie, kent een aanlandige wind, is de eerste 40 meter ondiep en heeft doorgaans een spiegelglad wateroppervlak. Ideaal voor mensen die het kitesurfen nog moeten leren of over weinig ervaring beschikken. 

Voor de meer gevorderde kitesurfers zijn er op Curaçao nog andere spots te bevaren zoals Marriot en Marie Pompoen. Voor beide locaties geldt een aanlandige, parallel aan de kust waaiende wind. Het is echter niet gemakkelijk om op deze plekken in- en uit het water te stappen, omdat je dan jezelf tussen de stenen moet laveren. Voor beginners zijn Marriot en Marie Pompoen derhalve niet geschikt.

Klein Curaçao

Kitesurfers die de sport zeer goed onder de knie hebben, togen naar Klein Curaçao. Klein Curaçao is een onbewoond eiland dat op 10 kilometer afstand ten zuidoosten van Curaçao ligt. Het kiten op Klein Curaçao is heel mooi maar ook heel moeilijk en dus alleen geschikt voor gevorderden. De golven rondom het kleine eilandje zijn namelijk hoog en de wind is zijwaarts.

Er mogen dan wel geen mensen op Klein Curaçao wonen, er worden wel dagelijks dagtochten naar het miniparadijsje georganiseerd. Naast het kitesurfen wordt er in het water dat Klein Curaçao omspoelt veel gesnorkeld en gedoken. Het eilandje bezat vroeger een rijke flora en fauna, echter nadat er massaal fosfaat werd gewonnen is een groot deel van deze natuurrijkdom helaas verdwenen. Klein Curaçao is overigens nog steeds een belangrijke broedplaats voor tal van vogelsoorten.

TERUG NAAR OVERZICHT