Advies Duikscholen

Duikscholen

Curaçao is het duik- en snorkeleiland bij uitstek en heeft dus een groot aanbod van duikscholen. Duikscholen zijn aangesloten bij de CDOA, the Curaçao Diving Operator Association (Tel. 4658991) en de DTF, the Dive Task Force. Deze twee organisaties proberen de duiksport op het eiland in goede banen te leiden, zowel wat betreft het onderwatermilieu als de veiligheid van de duiker. Duikinstructeurs moeten zijn opgeleid bij de erkende organisaties als PADI, SSI, CMAS, NAUI of IDD. Bij het toeristenbureau is een speciaal boekje over duiken op Curaçao verkrijgbaar en natuurlijk alle informatie over duikscholen en duikplaatsen. Zie voor meer informatie De beste duikplekken van Curaçao.

Duikscholen Curaçao :

-Scuba Lodge Dive Center Pietermaai is de enige duikschool in de historische stadswijk Pietermaai. De duik instructeurs hebben samen meer dan 25 jaar ervaring met duiken in Curaçao en hebben ruim 8000 duiken gemaakt in de Caraïbische Zee. In 2016 is Scuba Lodge Dive Center uitgeroepen tot beste dive shop van het eiland door lezers van de lokale krant Amigoe Express.

– Animal Encounters, Bapor Kibra z/n. Bij het Sea Aquarium. Met de Animal Encounter Experience: duiken en snorkelen tussen roggen en tropische vissen, ook kun je haaien en schildpadden, gescheiden door een hekwerk en plexiglas, van dichtbij zien en voederen.

– Atlantis Diving, Drielstraat 6. Dicht bij het Sea Aquarium, met eigen huisrif. Verzorgen ook dagtrips naar Klein-Curaçao en weekendtrips naar Bonaire.

– Aquarius. Duikschool bij het voormalige Trupial Inn Hotel in Punda. Gespecialiseerd in bootduiken, kantduiken, snorkel- en duiktrips naar Klein Curaçao.

– DiveVersity, Blauwbaai. Duikschool van Blue Bay Resort, de Blaauwbaai is één van de mooie duikplekken van het eiland.

– Caribbean Sea Sports, Curaçao Marriott Beach Resort & Emerald Casino, Piscaderabaai. Op het strand van het Marriott Beach Hotel met een eigen huisrif in de Piscaderabaai.

– Dive Center Scuba Do, Jan Thiel Baai. Duikschool direct aan het strand bij de Jan Thiel Baai, midden in het Curaçao Onderwaterpark. Heel geschikt voor introductieduiken, de riffen beginnen in ondiep water.

– Dive Charter Curaçao. Avontuurlijke bootduiken bij de Oostpunt en de Noordkant van het eiland. Alleen voor duikers met ervaring, een advanced open water of hogere brevettering!

– Discover Diving, Playa Lagun naast 51. Duikschool met dagelijkse bootduiken voor kleine groepen, onder meer naar Mushroom Forestl. S

– Dive Bus Curaçao, Marie Pampoen. Deze kleinschalige duikschool is gevestigd op het kleine (gratis) stadsstrand Marie Pampoen, tussen de Penstraat en Sea Aquarium, naast restaurant Surf & Turf. Vanaf hier gaat de bus naar de meest uiteenlopende duikplekken op het eiland.

– Ocean Encounters/Lions Dive, Bapor Kibra z/n. De duikschool van het duikhotel Lions Dive bij het Sea Aquarium. Met alle duikvoorzieningen en speciale duiken naar Oostpunt, Superior Producer Wreck en Tugboat. Met speciale opleiding voor kinderen vanaf 5 jaar.

– Go West Diving. Zelfde firma als hierboven, maar dan bij Westpunt bij Playa Kalki.

– Porto Mari Sports, Playa Portomari. Duikschool bij mooi zandstrand, dichtbij het dorpje Willibrordus. Met mogelijkheden voor duiken, snorkelen en mountainbiken. Mooi rif, populair bij duikers.

– Ocean Encounters – Seascape Dive & Watersports, John F. Kennedy Blvd, Hilton Curaçao. Duikschool aan het privé-strand van het Hilton Hotel met alle voorzieningen en mogelijkheden voor andere watersporten, zoals jet-ski’s, waterskiën, diepzeevissen en snorkelexpedities.