The Pearl of the Caribbean zet zich in voor duurzaamheid en behaald Green Key

Sinds 23 juni 2023 mag The Pearl of the Caribbean trots vermelden dat we, als eerste bungalowpark op Curaçao, het prestigieuze Green Key certificaat hebben behaald. Dit duurzaamheidskeurmerk erkent onze inzet voor het milieu en duurzaam toerisme.

Wat is Green Key? 

Green Key wordt gecoördineerd door de Foundation for Environmental Education (FEE) en is een wereldwijd vrijwillig eco-certificeringsprogramma. Met meer dan 4.000 gecertificeerde hotels en andere vestigingen in 60 landen is Green Key de toonaangevende standaard voor uitmuntendheid op het gebied van milieuverantwoordelijkheid en duurzame exploitatie binnen de toerisme- en horecasector. Het certificeringsproces evalueert het milieubeheer, energiebesparing, afvalbeheer, waterbesparing en andere duurzame praktijken van de vestigingen. Het Green Key-programma is gekoppeld aan de the Sustainable Development Goals 2015-2030 addressed van de Verenigde Naties.  

Green Key certificering voor The Peal of the Caribbean, eerste bungalowpark op Curaçao 

Sinds de oprichting van ons park hebben we altijd gestreefd naar een harmonieus evenwicht tussen een comfortabel verblijf voor onze gasten en milieubewustzijn. The Pearl of the Caribbean zet zich in voor verschillende duurzaamheidsinitiatieven, waaronder energie- en waterbesparing, afvalvermindering en recycling, het gebruik van milieuvriendelijke producten en de bevordering van mileubewust gedrag bij gasten en medewerkers. 

Het behalen van het Green Key certificaat is een belangrijke mijlpaal voor The Pearl of the Caribbean. We zijn vastbesloten om ons te blijven inzetten voor duurzaamheid en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Met dit certificaat willen we niet alleen bewustwoording creëren, maar ook een voorbeeld zijn voor andere toeristische accommodaties op Curaçao en wereldwijd.